Jeugdzaalvoetbal

Scholencompetities Primair Onderwijs
Zaalvoetbal als sociaal bindmiddel; nergens werkt dit beter dan in het primair onderwijs. De zaalvoetbalcompetitie voor basisscholen van de KNVB sluit hier naadloos op aan. In een naschoolse competitie vertegenwoordigen teams van jongens en meisjes uit groep 7 en 8 hun school en nemen zij het op tegen scholen uit de buurt in een centraal gelegen sporthal. Ieder team wordt begeleid door een jongere uit de buurt, die ook als coach en scheidsrechter fungeert.
 
De basisscholencompetitie bereikt ook veel kinderen die nog niet sporten en is extra effectief in wijken waar het beweeggedrag van kinderen achterblijft bij het landelijk gemiddelde. De meest gehoorde reden van kinderen waarom zij meedoen aan de competitie is: “Omdat ik het gewoon heel erg leuk vind.” En dat is misschien wel het allerbelangrijkst aan sport.
 
Scholencompetities Voortgezet Onderwijs
KNVB zaalvoetbal organiseert op steeds meer plekken een zaalvoetbalcompetitie voor het voortgezet onderwijs. Het helpt de scholieren door samen met klasgenoten in een team te spelen en elkaar op deze manier snel te leren kennen. Het leuke is dat leerlingen zich direct verbonden voelen met hun omgeving omdat zij lid worden van een vereniging in de buurt van de school.
 
De vereniging organiseert een naschoolse zaalvoetbalcompetitie voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. Het doel is iedereen, jongens en meisjes, op hun eigen niveau te laten voetballen.
 
Zaalvoetbal op het MBO
Ons zaalvoetbalaanbod op het MBO heeft zich de laatste jaren bewezen als een succesvol initiatief. Jongeren vinden het ontzettend leuk om met mede-studenten te voetballen tegen andere scholen zo uit te maken wie de beste school van Nederland is. De KNVB participeert sinds het seizoen 2010/2011 in de organisatie van het officiële NK voor MBO’s en trekt hiermee samen op met de MBO Raad.
 
Zaalvoetbalacademie
Wij horen vaak van enthousiaste jongeren dat zij graag willen zaalvoetballen, maar dat er weinig aanbod is bij hen in de buurt, of wanneer dat aanbod er wel is, het niveau direct te hoog is. Voor deze jongeren organiseren wij samen met onze verenigingen de zaalvoetbalacademie.
 
De zaalvoetbalacademie is een reeks van 12 bijeenkomsten waar geïnteresseerde jongens en meisjes van 12-18 jaar onder leiding van een professionele trainer of trainster de beginselen van het zaalvoetbal leren. Veel verenigingen die zijn gestart hebben door de zaalvoetbalacademie nieuwe jeugdteams aan zich kunnen binden.